Art
|
carving
|
CARVING.STUDIO.GEORGIEV |
Изкуството на резбата на плода и зеленчука беше създадено през 1364г. в Sukhotai ,когато първата дама тази която беше съпруга на краля декорира светеща лампа с изобилие на цветя и птици ,лебеди ,зайци и много други животни .Тези светещи лампи се пускат по реките в Тайланд в/у големи листа украсени с много цветове от лотос и монети за щастие и късмет .Когато краля видя това което тя бе създала той оцени това нововъведение и постанови че това ще бъде наследство на Тайланд.От този момент изкуството carving се практикува само от дамите на кралския двор.По късно carving е приет за един от десетте занаята на Thai.Това древно изкуство е използвано още за поднасяне храна на краля за забавления на гости , ръкополагания венчавки и ’’кралски погребения’’.Carving се практикува в Корея,Япония и Китай но безспорно кулинарната резба на Thai е ненадмината по умение и финес.Най добрите шедьоври могат да бъда т видени в Тайланд .Thai смятат че храната трябва да удовлетвори както небцето така и окото. ТАЙЛАНД има една от най добрите школи за carving.Децата се започват да се обучават още от 6 годишна възраст.Древното изкуство на резбата на плода прибавя крaсота и голяма стойност на всяко ястие. |
Carving |
Изработил Art Carving всички права запазени |